Prylnyhet

Lumix LX100 – kompakt med hög upplösning

LX100 finns i färgerna svart och silver.

LX100 är den sjätte kameran i Panasonics LX-serie. Den nya modellen har en över fem gånger större sensor än sin föregångare.

LX 100 har en 4/3-sensor med en hög bildkvalité som levererar bilder på 12,8 megapixel. Sensorn ska ge bra djupskärpa, samtidigt som den reducerar bildbrus vid fotografering i höga ISO-nivåer.

Med hjälp av att bildprocessorn Venus Engine har en fyrkärning processor, ska den klara av signalavläsning i de höga hastigheter som krävs för att spela in film i 4K-upplösning.

LX100 är utrustad med ett nyutvecklat objektiv från Panasonic - LEICA DC VARIO-SUMMILUX F1.7-2.8. Det har ett zoomomfång på 24-75mm.

Flera fysiska ringar

LX100 är tänkte att passa bade avancerade entusiaster som erfarna fotografer. Med en integrerad live-sökare med upplösningen 2764K-punkter har du kontroll på ditt bildutsnitt.

Och även om det här handlar om en kompakt så har den flera manuella kontroller, inklusive fysiska ringar och vred som som till exempel bländarring, kontrollring, slutartidsvred samt ett exponeringskompensationsvred. Detta för att det ska vara lättare att snabbt göra förändringar i inställningarna.

LUMIX LX100 kommer finnas tillgänglig i butik från oktober, i färgerna svart och silver. Priset ligger på 9 490 kronor.