Fotonyhet

Magnus Wennman får pris i WPP – efter strul

[{"msrc":"https:\/\/www.kamerabild.se\/sites\/kamerabild.se\/files\/styles\/article_image\/public\/field\/image\/POS3-CH.jpg?itok=0kWC9o-1","src":"https:\/\/www.kamerabild.se\/sites\/kamerabild.se\/files\/styles\/article_image\/public\/field\/image\/POS3-CH.jpg?itok=0kWC9o-1","osrc":"https:\/\/www.kamerabild.se\/sites\/kamerabild.se\/files\/field\/image\/POS3-CH.jpg","besk":"https:\/\/www.kamerabild.se\/sites\/kamerabild.se\/files\/styles\/horizontal-teaser-image\/public\/field\/image\/POS3-CH.jpg?itok=oGKDQQmt","w":"2000","h":1714,"title":"Magnus Wennman f\u00e5r pris i World Press Photo f\u00f6r sina bilder i serien "D\u00e4r barnen sover". Foto: Magnus Wennman<\ span="">"}]
Magnus Wennman får pris i World Press Photo för sina bilder i serien "Där barnen sover".

I fototävlingen World Press Photo prisas även Magnus Wennman efter att topptrion för kategorin ”människor” har korrigerats. Han vinner med sin berättelse om barn på flykt.

När World Press Photo annonserade vinnarna i årets tävling var det först tre svenskar som prisades – senare blev det fyra.

I kategorin ”människor” var det till en början fotografen Daniel Ochoa de Olza som hade vunnit tredjepris med sin berättelse ”Victims of Paris Attacks”. Men de här bilderna drogs senare tillbaka efter en begäran från The Associated Press (AP). De tar själva på sig skulden för att bilderna felaktigt hade skickats in till tävlingen. Fotografen Daniel Ochoa de Olza har fortfarande kvar sin andraplats i samma kategori.

De här strulet resulterade hur som helst i att även den svenska fotografen Magnus Wennman får pris i World Press Photo. En tredjeplats äras han för sina bilder av barn på flykt med titeln ”Där barnen sover”. Berättelsen har bland annat visats på Fotografiska under vintern.

Här kan du se alla vinnande bilder i World Press Photo.