Fotografer

Magnus Wennmans son på omslaget till National Geographic

Magnus Wennman har på uppdrag av National Geographic arbetat på ett reportage om sömnforskning och synen på sömn i olika kulturer

Den prisade fotografen Magnus Wennman har under ett halvår arbetat med ett reportage om sömn för National Geographic. På omslaget syns hans son Wile. ”Jag kan nästan inte ta in att det är min egen son på omslaget av nästa månads nummer av NG. Känns overkligt. Stolt”, skriver Magnus Wennman i ett Facebookinlägg.

På omslaget till National Geographics augustinummer är det Magnus Wennmans egen son som syns.

Under ett halvår har Magnus Wennman till viss del varit tjänstledig från sitt arbete på Aftonbladet, för att kunna resa runt i världen och fotografera för National Geographic. Han har på uppdrag av magasinet arbetat på ett reportage om sömnforskning och synen på sömn i olika kulturer. Uppdraget är för honom en barndomsdröm som går i uppfyllelse.

”Genom hela min karriär har jag drömt om att få arbeta för National Geographic, det har varit en stor inspiration. Ibland när jag varit ute på reportage så har jag i hemlighet intalat mig själv att jag ska göra det lika bra som fotograferna på National Geographic. Varför tänka mindre”, skriver Magnus Wennman på Facebook.

”Den viktigaste bilden”

Det var för ett år sedan som han fick ett telefonsamtal från National Geographics bildredaktör, och nu i augusti är det dags för reportaget att publiceras – där Wennman även har fotograferat omslagsbilden.

”Den viktigaste bilden tog jag en novemberkväll i vårt eget hus när Wile somnat. Jag kan nästan inte ta in att det är min egen son på omslaget av nästa månads nummer av NG. Känns overkligt. Stolt”, skriver Magnus Wennman.