Nyhet

Malmös Fotodag 7 september – inspiration, teknik och foto

På höstens största fotohändelse har du chansen att inspireras av våra sex föreläsare. Samtidigt får du prova den senaste tekniken inom foto – helt gratis för alla som besöker utställarna. I dag är sista dagen för rabatterat pris för biljett till föreläsningarna.

I samma anda som de fyra tidigare fotodagarna så bjuds besökarna på Malmös Fotodag av en blandning av unika föreläsningar med kända fotografer över hela dagen, där fokus ligger på bildens styrka. Besökaren får uppleva inspirerande bilder från hela världen, tipsas om allt från kompositioner och bildtänk till hur man själv kan utveckla sin egen fotografering.

På fotodagen finns även chansen att klämma, känna och prova fotobranschens senaste prylar och ta del av erbjudanden.Att besöka utställarna för att kolla in de senaste fotoprylarna är gratisför alla och kräver ingen biljett.

Läs mer om Malmös Fotodag på Malmosfotodag.se.

Malmös Fotodags föreläsare

Johan Hammar•Naturfotograf

I sin föreläsning bjuder Johan på underhållande historier från sitt arbete med boken ”Sötvatten – en värld av liv”.

Jonas Classon • Fågelfotograf

I föredraget ”Fåglar i vått och torrt” bjuds man som besökare på en djupdykning i Jonas Classons olika fotoprojekt. Steg för steg berättar han om hur en bildidé kan bli förverkligad. Det blir spännande möten med fåglar från både när och fjärran – i både vått och torrt.”

Jonna Bergström • Undervattensfotograf

På fotodagen kommer Jonna att visa bilder på fantastiska djur i hav och vattenmiljöer från olika platser på jorden. Hon kommer även att dela med sig av bilder från nordiska vatten och berätta om den mänskliga påverkan i naturen.

IwonaPodlasińska•Internationell barnfotograf

Under sitt föredrag kommer Iwona prata om sitt sätt att ljussätta bilder, hur man blandar naturligt och studioljus och skapar stämning i bilderna.

Tom Svensson•Bevarandefotograf

I sitt gripande föredrag tar Tom med oss till Syd Sudan vi där vi får följa med på en räddningsaktion där tre schimpanser räddas från fångenskap och den illegala handeln.

Hans Strand •Landskapsfotograf

Föreläsningen är ett retrospektiv över hela hans professionella karriär från 1990 till idag där Hans berättar om hur han skapar sina bilder.

Malmös Fotodags utställare

Mer inspiration, mer kamera, mer foto

Som besökare får man även möjlighet att ta sin egen fotografering till nästa nivå genom att boka en portfolio review, samt träffa andra likasinnade för att diskutera det vi alla brinner för – fotografering.

Förutom de inspirerande föreläsningarna kommer varje fotodag att ha en paneldiskussion på scenen, där några av dagens fotografer diskuterar aktuella ämnen inom foto, med möjlighet till frågor från publiken. Dessutom kommer även en portfolio review hållas live från scenen, där fotograferna resonerar kring några bilders styrkor, svagheter och hur fotograferna själva skulle ha tagit, beskuret eller efterbehandlat bilden – en ovärderlig möjlighet att få hoppa in i vår fotodags fotografers tankar kring bilder.

Göteborgs Fotodag 2018, Chalmers.

Deltagarna guidas genom dagen av Kamera Bilds chefredaktör Calle Rosenqvist, som är fotodagarnas konferencier.

Mats Alfredsson pratar om sin passion – gatufoto – under Stockholms Fotodag 2018.

– Med våra tidigare fotodagar i bagaget är det bara att konstatera att vi lyckats skapa ett spännande forum där alla vi som älskar fotografering kan mötas för att utbyta tankar och idéer. Många vill få inspiration till sin fotografering, både genom att lyssna på hur andra fotografer tar sina bilder och kommer på sina bildidéer, men även genom att kolla in vad den senaste tekniken har att erbjuda. Extra roligt att ser är att samtalen fortsätter efter föreläsningarna, att både besökare och föreläsare sätter sig vid scenkanten för att diskutera olika infallsvinklar kring just ämnet foto. Genom att inspireras av andra kan man utveckla sig själv för att blir bättre på att ta de bilder man själv brinner för att fånga, säger Calle Rosenqvist.

Sveriges Fotodagar

Under samlingsnamnet Sveriges Fotodagar hittar du våra kommande fotoevent. På hemsidan www.sverigesfotodagar.se hittar du vidare till mer ingående informatiom om de tre orternas föreläsare och det senaste schemat.

Malmö: 7 september 2019, 08.30–17.30, Slagthuset MMX, Carlsgatan 12E

Göteborg: 12 oktober 2019, 08.30–17.30, Chalmers Konferens, Chalmersplatsen 1

Stockholm: 16 november 2019, 08.30–17.30, Nacka Strandsmässan, Augustendalstorget 6

Priser

Mässdelen och utställarna är gratis att besöka för att kolla in de senaste kameraprylarna.

Heldag, alla föreläsningar: 245 kronor (rabatterat pris tom 15 augusti).

Ordinarie pris: 395 kronor.

Mer information om Sveriges Fotodagar hittar du på:

www.malmosfotodag.se

www.goteborgsfotodag.se

Sveriges Fotodagar arrangeras av Kamera & Bild och Zoom Fotoresor.

www.stockholmsfotodag.se

www.sverigesfotodagar.se