Event

Malmös Fotodag: Roger Brendhagen föreläser om wildlife-fotografering

På Malmös Fotodag den 6:e maj kommer Roger Brendhagen föreläsa om hur det är att fotografera brunbjörn.

Sveriges Fotodagar kommer till Malmö 6 maj! På plats under Malmös Fotodag finns fotografen Roger Brendhagen som föreläser om hur det är att fotografera brunbjörn. Med sina bilder berättar Roger om nära möten med björnarna och ger dig tips på hur du kan ta ännu bättre djur- och naturbilder.

Nu är det dags förMalmös Fotodag6 maj 2023. Vi fyller löpande på med föreläsare till fotodagarna.Mer information och biljetter hittar du på Sveriges Fotodagars hemsida.

Malmö, lördag 6/5 2023, 09.00–17.00

Stadionmässan, Stadiongatan 25, Malmö

– Mässutställning: Gratis inträde

– Föreläsningar, 5 st: JUST NU:Gå två, betala för en (395 kr)

– Ordinarie pris: 395 kr per person

Facebook:Följ vår sida Sveriges Fotodagarför uppdateringar

Roger Brendhagen har rest världen runt med sin kamera och i sitt föredrag kommer han att ta oss med till en av världens bästa platser för att fotografera brunbjörn.

Roger Brendhagen – wildlifefotograf

Roger Brendhagen från Norge har över 300 resdagar om året då han har hela världen som sin arbetsplats. Men när han inte är ute och reser finns han på Dovrefjell, som är ett eldorado för en naturfotograf som Roger. Han har fotograferat mycket i dessa norska bergstrakter under de senaste arton åren, och 2020 bestämde han sig för att bosätta sig där – för att komma närmare naturen och djurlivet.

Sedan många år tillbaka är han ambassadör för Nikon, både i Norden och sedan 2020 även globalt. Han leder också föreningen Norske Naturfotografer.

Roger har lång erfarenhet som naturfotograf bakom sig med bland annat flera fotoutställningar, där han har visat motiv från Antarktis i söder till Svalbard i norr. Hans fotostil kännetecknas av att han går nära där andra kanske ryggar undan, inte minst då det har handlat om att fotografera giftormar.

Roger Brendhagen, wildlifefotograf.

I sitt föredrag på Malmös Fotodag kommer Roger att ta oss med till en av världens bästa platser för att fotografera brunbjörn. Med sina bilder berättar Roger om nära möten med både björnar, vargar och järvar och han kommer också att ge ett och annat tips på hur du kan ta ännu bättre djur- och naturbilder.

Nytt för 2023

Nytt för de fyra nya fotodagarna är attCyberPhotogår in som partner och kommer finnas på plats under alla dagar.Att besöka fotodagen och utställarna för att kolla in och testa de senaste fotoprylarna är gratis under hela fotodagen.

Mer inspiration, mer kamera, mer foto

I samma anda som våra tidigare fotodagarså bjuds besökarna på en blandning av unika föreläsningar med kända fotografer över hela dagen, där fokus ligger på bildens styrka. Besökaren får uppleva inspirerande bilder från hela världen, tipsas om allt från kompositioner och bildtänk till hur man själv kan utveckla sin egen fotografering.

På fotodagen finns även chansen att klämma, känna och testa fotobranschens senaste prylar och ta del av erbjudanden, samtidigt som du kan ställa dina foto- och pryl-frågor till utställarnas kunniga personal.

Utställare på plats i Malmö

Lär dig av proffsen

Deltagarna guidas genom dagen av Kamera Bilds chefredaktör Calle Rosenqvist, som är fotodagarnas konferencier.

– Som för så många andra så kom pandemin emellan våra planer på att fortsätta med vårt utvecklade koncept, men nu är vi tillbaka igen, och denna gång har vi även utökat Sveriges Fotodagar med ännu en fotodag – och hälsar nu även Umeåborna välkomna till en spännande dag i fotografins anda. Välkommen säger vi även till CyberPhoto som nu också är med på plats under alla dagar. Precis som tidigare år kommer våra fotodagar att bjuda på inspiration, makalösa bilder, spännande föreläsningar och möjligheten att klämma och känna på de senaste fotoprylarna. Älskar du fotografering så är det här den perfekta dagen för dig som vill ta din fotografering ett steg längre, säger Calle Rosenqvist.

Sveriges Fotodagar

Under samlingsnamnet Sveriges Fotodagar hittar du våra kommande fotoevent. På hemsidanwww.sverigesfotodagar.sehittar du vidare till mer ingående information om orternas föreläsare och det senaste schemat som uppdateras löpande

Just nu kan du köpa din biljett till rabatt här.

Facebook:Följ vår sida Sveriges Fotodagarför uppdateringar

Malmö: 6 maj 2023, Stadionmässan,Stadiongatan 25