Prylnyhet

Manfrotto X-Pro Geared Head – låg vikt och hög precision

Genom att trycka reglaget mot knipgreppet låser man upp mekanismen och kan göra större justeringar. Genom att vrida på reglaget gör man mindre och noggrannare justeringar.
Totalt bygger huvudet tretton centimeter på höjden.

För fotografer med krav på hög precision i sina stativhuvuden kommer nu Manfrotto med X-Pro Geared Head som ger möjlighet att finjustera kameran med stor noggrannhet.

Manfrotto har varit med länge i gemet och har nu lanserat ett nytt stativhuvud för de fotografer som kräver hög precisio, till exempel produkt- och stillebenfotografer.

För maximal justerbarhet i kombination med stabilitet är ett trevägshuvud en bättre väg att gå än en kulled eftersom man justerar en riktning i taget. Vreden på X-Pro Geared Head används på två sätt, för att göra grovjusteringar trycker man dem i sidled vilket låser upp mekanismen. När man sedan vill finjustera gör med det genom att vrida på dem, då får man justering i microsteg.

Huvudet är tillverkat i en technopolymer som gör att det blir lättare än om det skulle vara gjort i metall. 750 gram väger själva huvudet och kan hantera utrustning upp till fyra kilo. På höjden bygger det 13centimeter upp från stativet.

Priset kommer att hamna på strax under 2000 kronor.