Prylnyhet

Mer Hasselblad i kommande kameramobilen Oneplus 10 Pro

En stor kameramodul från Hasselblad är synlig på första officiella bilden av flaggskeppsmobilen Oneplus 10 Pro.

En stor kameramodul med Hasselblads märke på nya Oneplus 10 Pro vittnar om att Oneplus nu fortsätter att utveckla kamerafunktionerna i sina mobiltelefoner med hjälp av Hasselblad. Modulen är större än föregångaren i Oneplus 9 vilket skulle kunna betyda förbättrad optisk prestanda, även om alla specifikationer ännu inte har släppts för telefonen.

I mars 2021 berättade Kamera Bild om Oneplus stora satsning på kameror i sina mobiltelefoner genom attingåri ett samarbete med kameratillverkaren Hasselblad.Ambitionen startade enligt Oneplus som en vision att leverera den bästa flaggskeppskameran med kameratekniken de kallar för "Hasselblad Camera for Mobile".

Med processorn Qualcomm Snapdragon 8 finns tillräckligt med kraft för 18-bitars signalhantering, simultan fotografering från alla tre kameror samtidigt och möjlighet att hantera en bildsensor på upp till 200 megapixel. Förhandsuppgifter talar om att Oneplus 10 Pro kommer ha en primär kamera på 48 megapixel, 50 megapixels vidvinkel samt 3,3x optisk zoom i ett tredje teleobjektiv.

Oneplus-telefonerna med Hasselblads kameramodul har även ett speciellt läge, "Hasselblad Pro", som ger möjlighet att fotografer i 12-bitars råformat och har ett gränssnitt som liknarHasselblads programvara Phocus.