Fotografer

Missa inte Kamera & Bilds stora fotodag i Stockholm

Efter fjolårets succé är det nu återigen dags för fotodagarna, där du får möta några av Sveriges mest välkända fotografer.

Under den unika heldagen Stockholms Fotodag den 17 november har du chansen att inspireras av kända fotografer som Mattias A. Klum, Sophie Odelberg och Hans Strand. Under dagen visar dessutom branschens ledande tillverkare upp årets nya fotoprylar.

Snart är det dags för Kamera Bilds och Zoom Fotoresors andra stora inpirationsdag: Stockholms Fotodag– Bli en bättre fotogaf,17 november på Hotel Courtyard Marriot, Stockholm. Dagen som börjar klockan 9 är fylld med inspiration, spännande föredrag och möjlighet att lära mer om bildskapande från några av Sveriges bästa fotografer. Dessutom får du klämma på nya fotoprylar från fotobranschens ledande tillverkare, och möjligheten att fylla på din kunskap.

Det är även möjligt att boka en portfolio reviewmed några av dagens föreläsare för att få på tu man hand få professionell feedback, tips och idéer kring dina bilder och hur du kan utvecklas inom din fotografering.

Du får förstås även träffa Kamera Bild och Zoom Fotoresor, samt ta del av flera rabatter och specialerbjudanden.

Förboka din biljett – och läs mer om programmet»

Under dagen kan du även besöka tillverkarna för att kolla in årets heta fotoprylar – och få svar på dina prylfrågor.

Föredragshållare

IRIS MATTIAS A. KLUM: Fotograf- konstnärsduo

Konstnärsduon Alexandrov Klum skildrar känsligt och lekfullt en värld där människa och natur står inför stora förändringar. Men berättelserna är inte som de vi är vana vid. Sammanslagningen av prisbelönte fotografen och filmaren Mattias Alexandrov Klum, och konceptuella bildkonstnären Iris Alexandrov Klum har tagit berättandet till nya nivåer. Duon blandar sina yrkeskarriärer och kunnande genom att sammanfoga två olika bildseenden för att skapa unika upplevelseverk för att inspirera och förändra.

HANS STRAND: Naturfotograf författare

Hans Strand är specialiserad på landskapsfotografering. Tack vare sina vackra landskapsbilder har Hans fått ett namn om sig som naturfotograf även långt utanför Sveriges gränser – vilket utmärkelsen Hasselblad Master Award 2008 är ett gott bevis på. Hans olika bokprojekt styr motivområdena för hans fotografi och just nu är det Island som får besök av Hans och hans kamera. Vid sidan av sina bokprojekt och bildbyråfotograferande så säljer han även sina bilder som konst på gallerier världen över. Hans var från början specialiserad på vilda naturlandskap och har med detta rest över hela vår jord. De senaste åren har han dock vänt kameran även mot landskap formade av människan.

SOPHIE ODELBERG: Sport- äventyrsfotograf

Sophie är en framgångsrik sport- och äventyrsfotograf samt ambassadör för både Canon och Profoto. Att fotografera actionsporter och olika typer av äventyr är inte helt riskfritt. Men för Sophie är det en kalkylerad risk med utmaningar som får adrenalinet att flöda. Både för att naturen kan sätta sig på tvären men också för att man måste befinna sig på platser som kan vara utsatta­ för att fånga de bästa bilderna. Efter ett par år som retuschör för olika företag valde hon att satsa helhjärtat på sitt fotograferande och I dag är Sophie Odelberg en av Sveriges mest kända sport- och actionfotografer och har gjort jobb åt exempelvis Nike, Haglöfs, Hyundai, HM och Plaza.

THERESE ASPLUND: Porträttfotograf

Therese är en porträttfotograf som älskar att experimentera och testa nya saker inom foto och hon har en stor passion för ljussättning. På uppdrag från företag fotograferar Therese allt från mode och reklam till arkitektur och produkter. Therese har vunnit priser både i Sverige och internationellt, bland annat en bronsmedalj i porträtt-EM som hon tog emot på Sicilien i maj 2017.

JONAS CLASSON: Natur- fågelfotograf

Jonas Classonjobbar heltid som naturfotograf och har fåglar som sina huvudmotiv. Han har tidigarearbetat sompressfotograf på Nerikes Allehanda samt varit tv-fotograf för natur- och fiskeprogram.Det var under en omfattandesjukdomsperiod i ungdomen som Jonas fann ro och återhämtning inaturen. Genom kameralinsen öppnade sig en ny världför Jonas och han beslutade sig snart för attfotografin var rätt väg att gå. I bildföredraget ”Fåglar i vått och torrt” bjuds mansom besökare på endjupdykning i Jonas Classons olika fotoprojekt. Steg för steg berättarhan om hur en bildidé kan bliförverkligad. Det blir spännande mötenmed fåglar från både när och fjärran – i både vått och torrt.”

MATS ALFREDSSON: Streetfotograf

Mats Alfredsson är en internationell street fotograf, föreläsare och workshopledare. Hans passion är att dokumentera mänskliga beteenden. Alltid spontant, utan att arrangera. Bilderna speglar snabba skeenden i den offentliga miljön. Små snabba berättelser som i de flesta fall går oss obemärkt förbi. Hans fotostil är oftast väldigt nära med känslan att du själv befinner dig mitt i händelsen. I föreläsningen Streetwalk berättar han för oss vad det är som driver honom att fotografera okända människor.

GÖRAN STRAND: Astrofotograf

Göran Strand har en stor passion för ljus och ljusfenomen och nästan allt annat som händer på vår himmel under både dagen och natten. Under de senaste åren har han fått ett stort erkännande för sina foton och filmsekvenser av olika fenomen på himlen. Han har bidragit med film- och fotografiskt material till både svenska och internationella filmproduktioner. Under föredraget ”Ljus ljusfenomen” berättar Göran Strand om sin passion för astronomi, ljusoch olika ljusfenomen. Följ med på en resa bland regnbågar, norrsken, stjärnor och galaxer.

Förboka din biljett – och läs mer om programmet»

Mässutställare på plats:

Förboka din biljett – och läs mer om programmet»