Fotonyhet

Moderskeppet bjuder på gratis kurs i foto

En del kurser hos Moderskeppet är gratis och kräver inget medlemskap.

Det är inte alla kurser hos Moderskeppet som kräver medlemskap. Nu släpper de en ny kurs i grunderna att fotografera – som är gratis.

Moderskeppet har lanserat en ny kurs i grunderna att fotografera. Läraren David Brohede visar bland annat hur du kan arbeta med fönsterljus för att skapa porträttbilder och hur du fångar motiv i mörker, utan att behöva ta fram blixten.

– Kursen kanske inte är för de erfarna Kamera Bild-läsarna. Den är för deras vänner och familj. Alla som har nyfikna vänner som tar katastrofala bilder, får gärna dela kursen, säger Mattias Karlsson Sjöberg som är chef och pedagogisk ledare på Moderskeppet.

Flera gratiskurser

Att Moderskeppet släpper en kurs helt gratis är inte första gången, det gjorde Moderskeppet redan 2007 då de lanserade en grundkurs i Photoshop.

– Moderskeppets kall är att vara folkbildare. Vi vill alltid ha insteg i hobbyn som finns enkelt för alla nyfikna. Förhoppningen är ju förstås att vi tänder en intresseglöd som aldrig slocknar, och då får vi tjäna våra pengar då, säger Mattias.

Här kan du ta del av den nya kursen med David Brohede.