https://www.kamerabild.se/nyheter/n-r-jag-blir-stor-ska-jag-ocks-komma-p-en-genialisk-bildid
507452
Nyheter
Nyhet

När jag blir stor ska jag också komma på en genialisk bildidé

[{ msrc: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/styles/article_image/public/imported/559000.jpg?itok=HSvsurdE', src: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/styles/article_image/public/imported/559000.jpg?itok=HSvsurdE', osrc: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/imported/559000.jpg', w: 250, h: 339, title: ' ' },]

Totalbetyg

Seth Casteel är kanske inget namn du känner igen. Själv gick jag i flera dagar omkring och kallade honom Sam. Om jag berättar att han är en amerikansk husdjursfotograf kanske du fortfarande inte kommer att lägga honom på minnet. Om jag i stället ber dig bläddra fram till sidorna 18-24 i Kamera & Bild nr 6 kan jag garantera dig att du åtminstone kommer att le.
  • Publicerad 8 år 11 månader
    2012-06-04 11:54

KAMERA & BILD #6

Läs nummer 6 digitalt via Kamera & Bilds app till Iphone och Ipad. Har du Android eller vill läsa tidningen på datorn finns tidningen att köpa via Qiozk.com och Paperton.com. Tidningen kommer ut i butik den 7 juni.

Seth Casteel är så mycket som en husdjursfotograf som kommit på en i mitt tycke genialisk bildidé – att plåta hundar jagandes en orange tennisboll under vattnet. Liknande bilder på människor som du fångar på bild under vattenytan är inte alls lika roliga. Seths Underwater Dogs är mästerligt.

När jag blir stor vill jag också komma på en lika genialisk bildidé. Ju mer jag tänker på det kommer jag nog ägna en stor del av sommaren åt att fundera på hur jag ska komma på något lika mästerligt och roligt. Å andra sidan kanske man har större möjlighet att komma på det om man inte försöker, eller om man försöker ta en massa vanliga bilder och det genialiska plötsligt dyker ner på en från oväntat håll. Ungefär som det var för Seth Casteel. Han hade med en vattenglad hund att göra när han kom på sin genialiska bildidé. Kanske hittar jag min grymma idé medan jag plåtar smöriga vykortsbilder på stadshuset? Eller när katten lapar sol på balkongen?

Oavsett vad du tänker fota i sommar kanske du har nytta av lite småtips på vägen (sidan 50-51). För dig som gillar att fota cykling, rullskideåkning, löpning eller annan sommarsport där det rör på sig har Bengt Luthman satt ihop en välfylld skola (52-56).

En annan fotograf som tvingas ta bilder som sticker ut är magasinet Filters husfotograf och bildredaktör – Magnus Bergström. Om honom kan du också läsa i det här numret. Ute i butik och digitalt den 7 juni.

Trevlig läsning!

Självporträtt tagen med Olympus OM-D E-M5 som vi testar i det här numret.

Elin Parmhed, chefredaktör

 

REDAKTIONENS BILDER NR 06/2012

 

Bengt Luthman, journalist

Brottby, 2012-05-02. Tempocykling går ut på att köra en kort sträcka så fort det bara går. Då cyklisterna har en snittfart på runt 40 km/h blir det lite av en utmaning att fotografera. Foto: Bengt Luthman

 

Calle Rosenqvist, testredaktör/journalist

Polacksbacken, Uppsala, 2012-04-29. Uppsalas teknologer och flottbyggare finputsar inför den årliga högtiden sista april – och morgondagens forsränning i Fyrisån. Foto: Calle Rosenqvist

 

Anders Wånell, redaktionstekniker

Hustegaholm, Lidingö, 2012-05-08. Det här motivet med vågorna blir jag sugen på att fota med lite roligare bakgrund. Foto: Anders Wånell

KAMERA & BILD #6

Läs nummer 6 digitalt via Kamera & Bilds app till Iphone och Ipad. Har du Android eller vill läsa tidningen på datorn finns tidningen att köpa via Qiozk.com och Paperton.com. Tidningen kommer ut i butik den 7 juni.