Fotografer

Naturfoto och symfoniorkester i samarbete

Fotografen Johan Hammar fortsätter att arbeta med sitt projekt om sötvatten. Det senaste steget i arbetet är en konsert där bilderna kombineras med symfoniorkester. I Helsingborg är det konsert nu på lördag.

Johan Hammars bild och filmprojekt om sötvatten har, förutom att resultera i en bok, turnerat runt som utställning i Sverige, både inomhus och utomhus. Förutom bok, föreläsningar och utställningar har Hammar nu också ett samarbete med brassektionen av Helsingborgs symfoniorkester. Konserten väver samman Hammars visuella naturupplevelser med musik. Musik och arrangemang är gjort av Hans Bodin.

Helsingborgs konserthus beskriver konserten som "en upptäcktsresa med foto, film, musik och berättande om det viktigaste vi har – vårt vatten."

Vill du läsa mer om Johan Hammars sötvattensprojekt finns en längre intervju med honom via länken nedan.

– Vi kör skolkonserter för fulla hus onsdag - fredag och på lördag är det enda "allmänna" konserten. Sen blir det Ystad 20 och 21 april då också för skolor. Vi kommer att köra konserten även nästa år och då förhoppningsvis turnera till fler orter i södra Sverige, säger Johan Hammar.

För mer information kan du titta på Helsingborgs konserthus hemsida.