Utställning

Nick Brandt åter på Fotografiska

Foto: Nick Brandt
Foto: Nick Brandt
Foto: Nick Brandt

2011 ställde fotografen Nick Brandt ut de två första delarna i sin serie av bilder från Östafrika. Nu är det dags igen. Den här gången är det den tredje och avslutande delen i serien.

On this earth. A shadow falls. Och nu är det dags för Across this ravaged land.Den sista delen i serien om det östafrikanska landskapet som fascinerade Brandt när han kom dit 1995 för att spela in en musikvideo med Michael Jackson.Sedan dess har han återkommit många gånger för att arbeta med sina bilder.

Tanken bakom hans bilder är att visa den utveckling som människan har pålagt områdets natur och djurliv. I pressmaterialet beskrivs det som att vi reser från drömmar som var, till mardrömmen det blivit. Djurlivet i Östafrika har fått rejäla törnar av människans girighet och vidskepelse. Noshörningar och elefanter har minskat drastiskt i antal, detsamma gäller de stora rovdjuren.

Förutom bildserierna har Brandt startat en organisation som arbetar för att stoppa tjuvjakten och handeln med djurdelar från utrotningshotade djur.

Utställningen består av alla tre delar i serien och öppnar den 22 maj för att pågå till den till 13 september.