programvara

Nik Collection 3 släppt – med nya smarta funktioner

Lightroom- och Photoshop-pluginet Nik Collection från DxO släpps nu i uppdaterad version. Bland nyheterna hittar vi bland annat redigering utan kvalitetsförlust.

Plug in-programmen i Nik Collection har sedan det köptes av Google både blivit gratis och sedan köpts upp av DxO, som lovade att fortsätta utveckla mjukvaran. Och det håller de fortfarande – programmet släpps nu i en tredje, helt omarbetad version.

Pluginet fungerar för Adobe Photoshop och Lightroom Classic, har fått ett nytt utseende och nya verktyg.Bland annat hittar vi ett icke-destruktivt arbetsflöde för högre bildkvalitet samt möjlighet till geometrisk korrigering via Perspective Efex.

Perspektivkorrigering i Nik Collection.

Det nydesignade Nik Selective Tool-pluginet fungerar som en dedikerad palett, och har blivit helt omdesignat för att förenkla för användaren samtidigt som det ska gå snabbare att nå varje funktion. Verktyget är nu också kompatiblelt med högupplösta skärmar (HiDPI) och kan användas med dubbla skärmar.

Icke-förstörande bildredigering i pluginet.

Det icke-destruktiva arbetsflödet innebär möjligheten att redigera bilder i samma plugin, genom användning av formatet "TIFF Multipage Format", som kombinerar originalbilden med programmets parametrar för att spara detta med den färdiga bilden i samma fil.

Nik Collection 3 finns tillgänglig för Windows och MacOS nu. Priset är£86,99, runt 1100 kronor. De med version 2 kan uppgradera via sin inloggning.