Prylnyhet

Nikkor Z 600mm f/4 TC VR S – det längsta telet i Z-systemet

Nikon lanserar nu ett nytt objektiv för sportfotografer och de som fotograferar djur och natur. Det nya Z 600mm f/4 TC VR S har en inbygd teleconverter som ger den längsta brännvidden i systemet.

Det nya Nikkor Z 600mm f/4 TC VR S är det nya supertelet för sport, djur- och naturfotografer med Z-systemet. Objektivet har en inbyggd telekonverter som ger 1,4X längre brännvidd och med den inkopplad får man alltså 840 millimeter, vilket är 40 millimeter längre än det befintligaNikkor Z 800mm f/6,3 VR S. Objektivets linser är bestrukna med Nikons Nano Crystal- och Mest amorphous-beläggning för att undvika reflexer och överstrålning.

Den nya gluggen har bildstabilisering som kan ge upp till fem stegs längre slutartid, kombinerat med en Z9 kan du få 5,5 steg. Stabiliseringen har ett Sport-läge som ska ta hänsyn till om du panorerar och inte kompensera för det. Det har även en kontrollring som kan programmeras och knappar placerade runt objektivet som kan utföra olika fokuseringsuppgifter. Detta förutom de vanliga reglagen för att kontrollera bildstabiliseringen och aktivera teleconvertern.

Likt många andra objektiv som lanserats för spegellösa system är detta mindre än sin föregångare. Nikkor Z 600mm f/4 TC VR S är 44 centimeter långt när motljusskyddet är avmonterat och vikten ligger på 3,3 kilo. Det är 550gram mindre än föregångaren för F-bajonetten. En vädertätning finns så klart på plats.

Vi har ännu inte sett något svenskt pris men på andra sidan atlanten hamnar priset på 15500 USD. SÅ vi kan nog vänta oss en ganska hög prislapp även här. Leveransstart är i slutet av november.