Prylnyhet

Nikon samarbetar med Profoto och Nissin

Nikon har inlett samarbeten med blixttillverkarna Nissin och Profoto. Informationen kring vad samarbetet kommer att innebära är dock sparsam.

Via ett pressmeddelande har Nikon och Profoto meddelat att de har inlett ett samarbete. Profoto har sedan tidigare lanserat ett flertal produkter (i stort sett alla produkter som är märkesspecifika) för Nikon och det aktuella samarbetet verkar peka mot ett ännu närmare samarbete. Exakt vad samarbetet ska resultera i nämns inte mer specifikt. Men ska man spekulera kan det kanske handla om att Nikon kommer att dela mer information om sin teknik med Profoto framöver så att integrationen mellan de två tillverkarnas produkter går snabbare att ta fram eller vara mer djupgående.

Nikons Australienkontor har också meddelat att Nikon även kommer att börja samarbeta med blixttillverkaren Nissin. Inte heller här meddelas någon form av specifikationer kring vad samarbetet ska resultera i. Jämfört med Profoto, som främst tillverkar studioblixtar, har Nissin ett fokus på speedlights och även de har tagit fram Nikonspecifika produkter tidigare. Vad det innebär för Nikons egna utveckling av blixtar är också lite oklart. Möjligen ser de Nissin som ett komplement för sina egna blixtar som kan utöka sortimentet, eller så ser det samarbetet som en möjlighet att själva inte behöva utveckla sina egna blixtar.

När det första resultatet av de nya samarbetena dyker upp på marknaderna återstår att se.