Prylnyhet

Nikon uppdaterar sin roadmap med två nya objektiv

Nikon har presenterat en ny så kallad roadmap, det vill säga utbudet av sina objektiv, befintliga och kommande. På den uppdaterade listan finner vi två nya objektiv, ett för aps-c och en telezoom för fullformat.

Nikon har publicerat en ny så kallad roadmap, förutom att den visar de objektiv som de tidigare visat ska komma, så har det lagts till två nya objektiv som är på väg. De objektiv som sedan tidigare funnits med på listan av kommande objektiv men som inte lanserats är bland annat ett 200-600mm, en 24mm aps-c-glugg, en 26mm och en 35mm som ska ingå i S-familjen. Men även en 85a och en 135a som också ska ingå i S-familjen. Förutom telezoomen på 200-600 finns också en fast 600mm med på listan.

De två nya objektivet som lagts till på listan är en 70-180 som lagts till i anslutning till de redan lanserade 17-28 f/2,8 och 28-75mm f/2,8 vilket alltså skulle kunna antyda att den kommande 70-180mm också kommer att ha en bländare på f/2,8. Det har även antytts att dessa objektiv är Nikonifierade versioner av Tamronobjektiv och det känns kanske inte orimligt med tanke på att även Tamron redan har ett 70-180mm f/2,8.

Det andra objektivet som dykt upp på Nikons roadmap är ett 12-28mm PZ som är för aps-c-kamerorna i Z-systemet. PZ-märkningen innebär att objektivet får en motorzoom vilket i sin tur pekar på att det kan vara Detta objektiv bir det vidvinligaste som Nikon har i sitt utbud men eftersom det är anpassat till aps-c-kamerorna motsvaras bildvinkeln av ett 18-42mm i en fullformatskamera. Det är också det första objektivet med motorozoom som Nikon lanserat för Z-systemet.

De ger dock inga direkta datum för lanseringen men deras roadmap verkar sträcka sig fram till 2023, det kan således betyda att dessa objektiv kommer att lanseras under nästa år.