Prylnyhet

Nikon visar D4s

Nikon D4s på årets CES-mässa i Las Vegas. Foto: Elin Parmhed

I ett pressmeddelande bekräftar Nikon att de just nu utvecklar D4s och tänker visa en prototyp av kameran på CES-mässan i Las Vegas.

Nikon berättar att D4s är en vidareutveckling på nuvarande flaggskeppet D4, och kommer innehålla förbättring på flera punkter. En prototyp av kameran kommer att visas upp på CES-mässan i Las Vegas som håller på mellan 7-10 januari.

Exakta specifikationer finns ännu inte, men vi vet att bildprocessorn ska vara snabbare, varav bildkvaliteten också bli bättre, samt snabbare och mer avancerad autofokus för sport- och naturfotografen. I Nikons modellprogram står s för "speed", något som betyder att kameran antagligen kommer ha bättre brusprestanda och snabbare seriebildstagning än D4 – precis som i relationen mellan Nikon D3 och Nikon D3s. För högre upplösning (och något långsammare seriebildstagning) använder sig Nikon av benämningen x i modellnamnet, som i exempelvis D3x.

Det senaste Kamera Bild hört om specifikationerna är att D4s kommer att ha samma minneskortsplatser som Nikon D4, vilket innebär plats för ett XQD-kort samt ett CF-kort.

Tidigare har Nikon lanserat kameror inför stora event och vi har ett Vinter-OS ganska snart. Det är inte omöjligt att det dyker upp mer information i anslutning till vinterspelen.

Vi har ännu ingen information om pris eller släppdatum.

Nikon släpper i dag även ett nytt objektiv, 35mm/1,8G för fullformatskameror (FX-format), samt Nikon D3300.