Fotonyhet

Nu kan du köpa Bildbyråns bilder som posters

Den svenska bildbyrån med det enkla namnet Bildbyrån har startat en ny tjänst där privatpersoner kan köpa printar av deras bilder. Så nu kan du som foto, eller sportfanatiker, ha några av världens bästa sportbilder på väggen.

Tanken att kunna sälja bilder direkt till privatpersoner har växt fram hos Bildbyrån som sitter på ett arkiv som sträcker sig tillbaka till 60-talet.

– Vi har alltid fått många förfrågningar från privatpersoner som vill köpa våra bilder som print men inte haft systemet för det. Nu har vi en tjänst som är både snabb och prisvärd och kombinerat med vårt helt fantastiska bildarkiv så känns det som om potentialen är enorm, säger Nils Jakobsson, delägare i Bildbyrån och huvudansvarig för Idolbild.se.

Idolbild.se är alltså den nya tjänsten som riktar sig helt till privatpersoner som vill köpa Bildbyråns sportbilder som printar. Arkivet är stort men till en början är det främst hockeybilder som finns tillgängliga, men allt eftersom kommer fler och fler idrotter att leta sig in i utbudet.

– Alla som vill ska kunna föreviga sina idrottsliga favoritögonblick hemma på väggen, säger Joel Marklund, delägare och flerfaldig vinnare av Årets Bild.

Bilderna kommer att kunna köpas i tre olika storlekar, small (20x30 centimeter), medium (50x70 centimeter) och large (70x100 centimeter. Priserna ligger på 199 kronor för small, 299 kronor för medium och 499 kronor för large.