programvara

Nu kan du prioritera ditt bildflöde på Instagram

Flödet av bilder och filmer i Instagram består av innehåll från personer och företag du följer, föreslaget innehåll och sponsrade inlägg. Nu kan du välja vilka du vill se först.

Sedan Instagram införde sin algoritm, den beräkningsmodell som styr vad du ser i flödet, har den kronologiska ordningen varit saknad av många. Idag inför Instagram två nya sätt för dig som användare att påverka vad du ser i ditt flöde och vad som prioriteras.

De första av de två nya verktygen heter Favoriter. Genom att klicka på Instagram-loggan i toppen av appen i din telefon så kommer de här nya valen fram. Favoriter låter dig se det senaste från upp till 50 konton bland de du följer, vilka väljer du själv. Poster från de här favoriterna kommer också visas längre upp i ditt flöde.

“Följer” (på engelska Following) är namnet på det andra visningsläget och genom att välja det visas alla inlägg från såväl favoriter som övriga i kronologisk ordning.

Den nya ordningen i flödet rullas ut på global nivå med start nu, så om du ännu inte märker av några ändringar i appen så kommer de dyka upp inom kort.