Prylnyhet

Nu kan du uppdatera Tamronobjektiv via telefonen

Tamron har lanserat en app som kan användas tillsammans med deras dockningsstation för att uppdatera och programmera deras objektiv.

Objektiv som kan uppdateras via datorn är ingen nyhet, till exempel Tamron har tidigare haft sin dockningsstation där man kunnat uppdatera objektiv och ändra vissa funktioner via datorn. Nu släpper de också en app för android där man kan göra det samma. Appen, Lens Utility Mobile App ska fungera med androidenheter som har en androidversion mellan sex och tolv (samt har en usb-c-kontakt).

Vid lanseringen är det bara tre objektiv som stöds: 28-75mm f/2.8 Di III VXD G2,35-150mm f/2-2.8 Di III VXD och 20-40mm f/2.8 Di III VXD. Dessa objektiv behöver uppdateras till den senaste mjukvaran via datorn innan du kan använda appen. Det du bland annat kan göra är att välja läge och utväxling på fokuseringen, programmera knappar och reglage på objektiven. Du kan även använda appen som en fjärrkontroll för fokusjusteringar och att sätta förbestämda fokuspunkter.

Tamron meddelar också att "inom kort" kommer även deras 50-400mm f/4.5-6.3 Di III VC VXD att fungera med appen. Appen finns i Google play store.