Prylnyhet

Nu kommer Profotos kamera-app till Android

Än så länge har Profoto bara kunnat erbjuda en kamera-app som kan styra några av deras blixtar till iphoneanvändare. Men nu kommer en betaversion för ett antal androidmodeller som gör att mobilfotografer kan använda ett urval av Profotos blixtar.

För ett par månader sedan lanserade Profoto en app som kan styra ett par modeller av deras blixtar från din Iphone. Då var en av de vanligaste frågorna: När kommer den till android? "Nu", är väl svaret som Profoto kan ge i dagsläget. Androidappen kommer dock bara som beta-version och den är bara kompatibel med ett par olika Samsung modeller.

Det beror på att det inte är helt lätt för att mjukvaran måste justeras för varje enskild modell för att fungera tillsammans med blixtarna. I dagsläget är det Profotos B10, B10 Plus, A10 och C1 och C1 Plus som kan styras av appen.

Det finns två olika kreativa val att göra i appen. Dels blixteffekten men också färgtemperatur. Du kan välja att ha blixten som bara ett upplättningsljus, balanserade det med det naturliga ljuset eller att låta blixtljuset ta över. Du kan också välja om du vill ha bilden kall, neutral eller varm.

Den nya appen Profoto Camera App för android är gratis och går att använda tillsammans med följande serien från Samsung: Galaxy S8, Galaxy S9 , Galaxy S10, Galaxy S20, Galaxy Note 9, Galaxy Note 10, Galaxy Note 20.