Utställning

Nu öppnar Fotografiska igen

För en dryg månad sen meddelade Fotografiska att de skulle stänga sin verksamhet tills vidare. Imorgon öppnar de igen – men med restriktioner i antal besökare.

Fotografiska i Stockholm har varit stängt sedan den 15:e april på grund av den rådande coronapandemin. Men nu har de meddelat att de öppnar igen den 21 maj, samma dag som de öppnade på för tio år sedan.

Öppnandet innebär dock ett lite annorlunda förfarande bland besökarna. För att kunna hålla sig till de riktlinjer och rekommendationer som finns får endast 25 besökare befinna sig i lokalen samtidigt och endast i 90 minuter per grupp. Besöken måste dessutom förbokas på Fotografiskas hemsida för att dessa grupper ska kunna planeras.

– Världens mest öppna museum öppnar igen. Jag är ärligt talat rörd över att vi trots allt öppnar på vår 10-årsdag. Vårt firande blir inte som vi tänkt oss, inget är väl som någon tänkt sig just nu. Jag hoppas få se gäster som funderar, ifrågasätter, njuter och umgås här igen. På ett bra avstånd från varandra eftersom krisen inte är över, säger Per Broman, VD Fotografiska i Stockholm.

Fotografiska kommer att hålla öppet torsdag – söndag mellan 09–21. Alla pågående utställningar kommer att förlängas över sommaren.