Fotonyhet

Nu startar nya säsongen av ”Alla är fotografer”

Nu startar en ny säsong av ”Alla är fotografer”.
Nu startar en ny säsong av ”Alla är fotografer”.

Henrik Schyffert och Johan Rheborg ger sig nu ut på nya fotoäventyr, när säsong två av ”Alla är fotografer” drar igång. Nytt för i år är att även tittarna får bidra med sina bilder.

Den 4 mars är det säsongspremiär för Alla är fotografer. I det första avsnittet ska Johan Rheborg porträttera en chef utan att använda sig av slitna könsklichéer och Henrik Schyffert ska plåta en kommersiell underklädesreklam, som inte får vara sexistisk. Som coach har han sin värsta kritiker, genusfotografen Tomas Gunnarsson.

Smärtsamma barndomsminnen

I de kommande avsnitten kommer Johan och Henrik fortsätta att ge varandra tuffa utmaningar och i år även mer personliga uppdrag, där de bland annat söker upp smärtsamma barndomsminnen.

– Den här säsongen har vi riktat kamerorna mer mot oss själva. För är det något vi har lärt oss så är det att ska du lyckas säga något med din bild så måste du börja med personen som pressar ner avtryckaren, säger Henrik Schyffert.

Säsongen består av sex program och efter varje avsnitt ger programledarna dessutom tittarna utmaningen att skicka in sina egna bilder.

Första avsnittet av Alla är fotografer visas den 4 mars klockan 21.00 i SVT1 och på SVT Play.