programvara

Ny app hjälper dig att bli en bättre fotograf

Med den nya appen från Duckphoto kan du utvecklas som fotograf.

Med ett pedagogiskt upplägg vill en ny fotoapp träna dig i att förstå ljus, färg och kamerateknik. Det är fotografen Bertil Nordahl, från Duckphoto, som står bakom projektet.

– Jag är så stolt och glad att äntligen ha lyckats få till denna app och tror att den kan vara till stor nytta för alla med fotointresse som vill utvecklas inom fotografi, säger Bertil Nordahl som skapat den nya appen.

Han vill på detta sätt hjälpa dig att bli en bättre fotograf och vänder sig till dig som är nybörjare. Men även du som har kommit en bit på vägen kan ha nytta av kursen. I appen får du kunskap om färg, ljus och hur du kan kommunicera bättre med dina bilder. Du får även lära dig att skapa en studio i hemmet och hur du arbetar med en portfolio.

Allt bygger på att du genom appen får olika uppgifter som du ska utföra. Det finns även möjlighet att utbyta erfarenheter med andra kursdeltagare genom ett forum.

Bertil Nordahl har själv varit verksam som fotograf sedan 1981 och har haft flera utställningar, bland annat på Moderna museet i Stockholm. Han har studerat medie- och kommunikationsvetenskap, filmvetenskap och har även en lärarexamen i bagaget.

Den nya appen hittar du på duckphoto.se.