Annons

Prylnyhet

Ny bläckskrivare från Canon - utan färgpatroner

Canon har lanserat en ny serie Pixma-skrivare, G Megatank. Istället för att ha flera färgpatroner som måste bytas ut när dessa tar slut har den nya serien istället påfyllningsbar bläckbehållare som gör det billigare att skriva ut hemma.

Många brukar svära över kostnaderna när det blivit dags att byta sina bläckpatroner i skrivaren. Canon har lyssnat på dessa svordomar och har nu lanserat en ny serie Pixma-skrivare somde kallar för G Megatank. Det nya systemet i G Megatank består istället för färgpatroner av fyra färgbehållare som fylls på med flytande färg. På framsidan kan man se hur mycket färg som finns kvar i tanken och kan då se när det börjar bli dags att fylla på med färg.

Enligt Canon ska det här systemet bli både billigare och effektivare. Efter påfyllning ska skrivaren också ha 30 gånger mer bläck i sig än om den hade vanliga färgpatroner vilket så klart gör att det behöver fyllas på mer sällan.

Serien kommer i fyra olika modeller där du väljer modell beroende på vilka andra funktioner du vill ha. Den dyrare har till exempel skanner, fax och wifi medan den enklaste endast har skrivarfunktionen.

Vi har ännu inte sett till några svenska priser men i dollar ligger priserna mellan 400 dollar och 250 dollar vilket motsvarar ungefär 3600 kronor och 2300 kronor. Modellerna heter G1200, G2200, G3200 och G4200.