programvara

Ny funktion: Ladda upp bilder på Instagram från datorn

Tidigare har plattformen varit mer mobilcentrerad vad gäller uppladdningen av bilder, men nu Lägger Instagram till en funktion som gör det enkelt att ladda upp bilder direkt från din dator.

Bildnätverket Instagram har hittills främst varit inriktat på att du ska använda tjänsten via din mobiltelefon och uppladdning av bilder har därför varit begränsad till just mobilversionen. Det har gått att ladda upp bilder från en dator också, men det har krävts lite manövrar som inte gjort handhavandet smidigare.

Nu har dock Instagram infört en funktion för webläsarversionen av sin tjänst som gör att du kan ladda upp bilder direkt från datorn. Det här kan så klart vara en fördel för den som vill dela bilder som är redigerade och lagrade på en NAS eller något annat lagringsmedium som du enklare kan komma åt via datorn än via din telefon. Du får inte riktigt samma möjligheter att justera bildens utseende som i appen, men om du vill lägga upp en bild du redan bearbetat så vill du antagligen inte kludda dit Instagrams egna filter eller justeringar.

Vill du ladda upp en bild från datorn klickar du helt enkelt på plus-tecknet uppe i den högra menyn sen väljer du bara en bild från datorn, skriver en bildtext och publicerar. Enkelt och smidigt. Funktionen håller på att rullas ut till alla användare nu, men det kan dröja innan alla konton får möjlgiheten att ladda upp från datorn, så har du inte fått funktionen redan så kommer den inom kort.