programvara

Ny mjukvara i tre Fujifilm-kameror

Fujifilms kameror X-H1, X-T3 och GFX 50S får ny mjukvara som ger nya format, förbättringar i videoläget samt bättre bildstabilisering.

De tre kamerorna från Fujifilm som får ett mjukvarubaserat lyft den här gången är den nya X-T3, mellanformataren GFX 50S och värstingmodellen X-H1.

X-T3

I X-T3 ligger fokus på videofunktioner, bland annat kommer man att kunna filma i 4K HDR med hybrid log gamma. Det är dock bara kompatibelt med kamerans 10bitars H.265-läge.

Det har också lagts till en möjlighet att titta på videoströmmen på en extern skärm med en filmsimulering pålagd medan man sparar videon i F-log. Den här funktionen är dock inte kompatibel med 59,94P/50P, fhd high speed recording, 4K interfram NR, eller HDMI ut i display mode.

Så länge du har ett minneskort på minst 64GB kommer filerna inte heller att klippas när de uppnår 4GB utan fortsätta spelas in oavbrutna. X-T3 kommer nu även att vara kompatibel med All-Intra i H-264 upp till 400Mbps.Det här gör den så klart ännu vassare för video än vad den redan är i originalutförande.

GFX 50S

Fujifilms mellanformatare har sedan tidigare haft ett format där sensorn beskärs för småbildsformatet, det vill säga 24x36 millimeter, som ger en upplösning på 30,5 megapixlar. Nu kommer det här formatet även att fungera när du använder GF- eller H-adaptrar.

Fujifilm har även förbättrat ögonsensorkänsligheten men också gjort det möjligt att radera jpg och råfiler samtidigt.

X-H1

Det stora uppdateringen i X-H1 är att bildstabiliseringen har blivit bättre och dessutom ska kunna samarbeta bättre med bildstabiliseringen i objektiven vilket ska ge ett bättre resultat.

Mjukvaran till GFX 50S kommer i slutet av november och för de övriga två kamerorna blir den tillgänglig i december.