programvara

Ny mjukvara till Canon 1DX Mark III – fixar problem och ger nya funktioner

Ett tidigare rapporterat problem där kameran hängde sig när man slagit på det elektroniska vattenpasset har nu åtgärdats via en ny mjukvara.

Problemet, som vi skrev om här, upptäcktes ganska snart av de nya ägarna av Canons senaste proffshus. Canon tog också notis om de användare som stötte på problemet och gick ut med en snabblösning.

Den lösningen gick helt enkelt ut på att man stängde av den funktion, det digitala vattenpasset, som orsakade att kameran hängde sig. En grov lösning, men ändock en lösning. De utlovade dock en ny mjukvara som skulle lösa problemet på riktigt.

Nu finns den mjukvara tillgänglig och den främsta uppgraderingen är just att man har tagit itu med problemet att kameran hänger sig när man slår på det elektroniska vattenpasset i sökaren. Men det kommer även andra uppdateringar, till exempel en möjlighet att spela in i 23,98 (24) bilder per sekund, en ökad kommunikationshastighet via kabelburet LAN och en restriktion som gör att bara skyddade filer kan föras över via kabel eller wifi.

Den uppdaterade mjukvaran kan laddas ner till Mac eller PC på Canons hemsida.