Fotografer

Ny sajt för unga naturfotografer

Den nya sajten Young Nordic Nature Photographers samlar unga naturfotografer i åldrarna 13 till 23 år.

Den nya webbplatsen ”Young Nordic Nature Photographers” vill lyfta fram unga talanger inom naturfoto. Redan har 20 medlemmar, i åldrarna 13 till 23 år, laddat upp sina bilder.

Det är Jonathan Stenvall från Stockholm som är initiativtagare till ”Young Nordic Nature Photographers” (YNNP). Tanken bakom sajten är att den ska fungera som en community där unga naturfotografer kan visa sina bilder och utbyta erfarenheter kring sitt fotograferande.

– Syftet är att uppmärksamma unga talanger inom naturfotografin men också att uppmuntra flera unga till att fotografera natur. Genom vår hemsida y-nnp.com delar vi med oss av bilder, fototips och reseberättelser, förklarar Jonathan Stenvall.

Från flera nordiska länder

Medlemmarna är i dag bosatta i Sverige, Norge och Finland och sajten blir ett sätt för dem att kunna ha kontakt med varandra. Men YNNP vill även att deras medlemmar ska få möjligheten att visa upp sina bilder för en bredare publik.

Jonathan Stenvall går sista året på gymnasiet där han läser fotografi. Han har tidigare prisats för sina bilder, bland annat genom ett stipendium från Hasselbladstiftelsen. Just nu arbetar Jonathan med ett projekt om naturen i Stockholm, vilket han planerar ska bli en bok så småningom.

Här hittar du Young Nordic Nature Photographers, där du kan läsa mer om medlemmarna och se deras bilder.