https://www.kamerabild.se/nyheter/ny-spegell-s-systemkamera-fr-n-canon-eos-m50
545940
Prylar
Prylnyhet

Canon EOS M50: Ny spegellös systemkamera

Totalbetyg

Canon har lanserat en ny kamera i sin M-serie med spegellösa systemkameror. Kameran stoltserar med 4K-filmning, vinklingsbar skärm och har Canons nya DIGIC 8-processor.

Canon utökar sitt sortiment av spegellösa kameror med Canon EOS M50. Den nya kameran har ärvt en hel del av sin design från storebror M5, men har utrustads med Canons senaste DIGIC 8-processor vilket möjliggör förbättringar på insidan. M50 ska ligga ett segment under M5 och M6 och saknar en del manuella reglage på utsidan, bland annat ett hjul för exponeringskompensation. 

Filma i 4K

Canons nya bildprocessor möjliggör filmning i 4K. M50 är därmed Canons första spegellösa systemkamera med den funktionen. Det ska även gå att ta ut stillbilder från 4K-filmerna och göra timelaps i 4K-upplösning. 

M50 är utrustad med en elektronisk bildstabilisering i videoläge. En 5-axliga gyrosensor styr stabiliseringen och kan även assistera objektiv med optisk bildstabilisering. 

Den vinklingsbara skärmen är även vridbar i två led. Det möjliggör videofilmning och fotografering ur fler olika vinklar. 

Snabb autofokus

Canon EOS M50 har en 24,1 megapixels APS-C CMOS-sensor med känslighet upp till 25 600 ISO. Kamerans serietagning klarar 10 bilder per sekund vid låst autofokus och 7,4 bilder vid kontinuerlig autofokus.

Kameran är utrustad med Canons Dual Pixel CMOS AF autofokussystem vilket möjliggör snabb och exakt autofokus, på både stillastående och rörliga motiv. En kamera med Dual Pixel teknologi har en sensor med två fotosensorer för varje pixel, där den ena används för att kontrollera fokuseringen och den andra för att fånga upp ljuset till bilden. När bilden då tas används båda för att generera bilden. Funktionen för dual pixel autofukus fungerar tyvärr inte i 4K-läget vid filmning. 

M50 har också en ny funktion för ansiktsigenkännande autofokus  Där man kan välja att låsa fokusen på endera motivets högra eller vänstra öka. 

 

Försäljningen av Canon EOS M50 startar i april 2018 med ett rekommenderat cirkapris på 5899 kronor.

167315513313063_1815047921873139