https://www.kamerabild.se/nyheter/ny-v-dert-tad-normal-fr-n-fuji
544572
Prylar
Prylnyhet

Ny vädertätad normal från Fuji

● BILDSPEL

Totalbetyg

Nu utökar Fujifilm sitt utbud av fasta objektiv. Det nya 35 millimeter f/2 motsvarar en brännvidd på 53 millimeter i fullformat. De lanserar också en ny telekonverter.

Det nya objektivet XF35mmF2 R WR är vädertätat för att matcha toppmodellen X-T1. Det är det smalaste objektivet i serien och tack vara sin interna fokusering och en fokusmotor med liknande teknik som vi sett i Canon STM-objektiv, ska objktivet kunna hitta fokus på så kort tid som 0,08 sekunder. 

Objektivet består av nio linser i sex grupper och närgränsen ligger på 35 centimeter. Fuji erbjuder två olika motljusskydd till objektivet, en lättviktsvariant som följer med vid köp och en lite större variant som finns som tillbehör. Objektivlocket går att använda tillsammans med båda motljusskydden. Minsta bländaren är f/16 och vikten ligger på 170 gram. 

Nå längre med ny telekonverter

Fujifilms nya telekonverter.Fuji lanserar också en telekonverter, XF1.4X TC WR. Liksom det nya objektivet är även konvertern vädertätad. X-T1 måste dock få den senaste mjukvaruuppdateringen innan den fungerar med konvertern. Detsamma gäller telezoomen XF50-140mm F2.8 R LM OIS WR och denna firmware är planerad att lanseras den 29 oktober. Konvertern ska inte påverka fokushastigheten i kamerorna. 

Både konvertern och objektivet ska dyka upp i November. Objektivet får ett pris på 3999 kronor och telekonvertern hamnar på 4499 kronor.