Prylnyhet

Nya äventyrsryggsäckar från Lowepro

Kameraöppningen i Lowepro Whistler.
Kameraöppningen i Lowepro Photo Sport II.

Gillar du att ta med dig kameran ut på diverse äventyr, då kanske de två nya ryggsäckarna från Lowepro kan vara något för dig.

Ryggsäckarna Whistler och Photo Sport II riktar sig åt olika användare, men har en gemensamt beröringspunkt i att de är tänkta att användas av människor på språng ute i naturen. Whistler är en stadigare ryggsäck som ska tåla naturens alla påfrestningar under hela året. Den rymmer mer kamerautrustning än Photo Sport II, men mindre övrig utrustning. På utsidan finns fästen för skidor, isyxor eller andra tillbehör. Kameradelen öppnas på ryggsidan via en panel.

Photo Sport II är en vidareutveckling av Photo Sport. Den här ryggsäcken rymmer inte lika mycket kamerautrustning, men desto mer annan utrustning. Den konstruerad av lättare material och är tänkt för den som vill kunna röra sig snabbt och lätt. Istället för att öppna ryggpanelen har den en sidoöppning för kamerautrustning och toppöppning för övrig utrustning.

Båda ryggsäckarna kommer i två storlekar. Den mindre Photo Sport BP 200 AW II kostar 1999 kronor och den lite större Photo Sport BP 300 AW II hamnar på 2395 kronor. Whistler 350 AW 3899 kronor medan den något större Whistler 450 AW hamnar på 4399 kronor.