Annons

Prylnyhet

Nya blixtsändare till Fujifilm ger extra funktioner

Fujifilmfotografer som fotar mycket med blixt får lite att glädja sig åt, både Profoto och Broncolor har nu TTL respektive HSS-sändare som fungerar tillsammans med Fujifilms kameror.

Profoto lanserade nyheten om sin Air Remote TTL-F tidigare i höstas, men det har inte funnits att köpa förrän nu. Med den nya sändaren kan du styra Profotos TTL-blixtar direkt från kameran. Du får alltså möjlighet att låta blixtarna ta hand om ljusstyrkan själva, men du kan även slå om till manuellt och justera styrkan själv. TTL-funktionen är kompatibel med Profotos B1, B1X, B2, A1, D2 och Pro-10.

Priset för Profotos sändare för Fujifilm kostar 3600 kronor.

Broncolor har även de lagt till Fujifilm till listan av märken som är kompatibla med deras HSS-sändare till deras Move och Siros-blixtar. Sändaren gör att du kan använda blixtar från de kompatibla serierna med din Fujifilmkamera och utnyttja slutartider upp till 1/8000 sekund. Sändaren RFS 2.2 ska vara framtagen med tillverkaren Godox (som har en liknande produkt i sitt sortiment). Sändaren är även bakåtkompatibel med bland andra Senso och Scoro-serien från Broncolor. RFS 2.2 får ett pris på 112 dollar vilket motsvarar dryga 900 kronor.