Prylnyhet

Nya Canon SX70 HS får ny hjärna och högre upplösning

Canons fyra år gamla bridgekamera SX60 får en ersättare med bättre processor och ny sensor, zoomomfånget på 65x består dock.

Föregångaren Canon SX60 HS hade en sensorupplösning på 16 megapixlar. En av nyheterna i SX70 HS är en ny sensor som ökar upplösningen till 20,3 megapixlar. Det är fortfarande samma sensorstorlek, 1/2,3 tum. Nästa större uppdatering i kameran är en ny processor. En Digic 8 som ska se till att 4K-filmning, autofokus och seriebildstagning rasslar på i det tempo som är tänkt.

Seriebildstagningen kan spotta ur sig upp till dryga fem bilder per sekund med kontinuerlig fokus, med låst autfokus blir det tio bilder per sekund.

SX70 HS är bestyckad med en vinklingsbar skärm på baksidan. Något som kanske kan vara lämpligt att använda när man har satt på makroläget som har en närgräns på noll centimeter. Ja, enligt pressmaterialet ska det alltså gå att få skärpa på föremål som i stort sett vidrör frontlinsen.

Där sensor och processor fått sig en rejäl uppdatering är objektivet likvärdigt det som satt på föregångaren. Brännvidden går från 21 millimeter upp till 1365 millimeter vilket alltså blir 65x. SX70 HS kan även fotografera i råformat.

Kameran börjar säljas i november och kommer att kosta 6199 kronor.