Prylnyhet

Nya kulleder för hobbyfotografer

Manfrotto har lanserat två nya kulleder som siktar in sig på hobbyfotografer med smarta finesser och ett åtkomligt pris.

Den italienska stativtillverkaren Manfrotto lanserar nu ett par nya kulleder som riktar sig fråmst mot amatörer eller fotografer som använder sig av lättare utrustning. Av de tre nya kullederna är en heltny och två är omdesignade äldre modeller. Den nya kallas för 490 och är byggd för att vara så enkelt som möjligt att använda, hela kulleden kontrolleras av en ratt som låser leden i rätt läge. 490 har även en snabbplatta för att enkelt fästa kameran.

De två ytterligare kullederna är uppdateringar av befintliga modeller, 492 och 492LCD. Dessa har fått en ny design men fungerar i stort sett som tidigare. Det vill säga att de är enkla att använda och anpassade till lätta utrustningar. 492LCD har dessutom en fot i botten för att kunna sitta i en blixtsko och bära upp till exempel en skärm eller något annat tillbehör som fästs via en 1/4-skruv.Den angivna max-vikten för dessa kulleder är fyra kilo. Priserna hamnar mellan 50 och 70 dollar (450 till 640 kronor), några svenska priser har vi ännu inte sett.