Prylnyhet

Nya Nikon P900 har en brännvidd på 2000 millimeter

För de som gillar bridgekameror och rejäla zoomar kommer här Nikon med sitt senaste bidrag. P900 ger både bildstabilisering och extremt lång zoom i ett och samma paket.

Nikon P900 är en så kallad bridgekamera, i storleken påminner den lite om den nyligen släppta D5500. Men objektivet är aningen bastantare. Men det krävs för att det ska rymma det stora zoomomfånget, från 24 till 2000 millimeter. Med hjälp av digital zoom ska man uppnå hela 4000 millimeter utan att förlora någon större bildkvalitet. För att maximera bildkvaliteten så har Nikon satt in Super-ED-glas i objektivet vilket ska minska storleken men ge bra bildkvalitet.

För att kunna hantera den långa brännvidden krävs stativ eller bildstabilisering och P900 har det senare. Enligt Nikon själva så ska det gå att ligga på slutartider som är fem gånger längre än vanligt. Upplösningen ligger på 16,1 megapixlar. Den har även inbyggd GPS och möjlighet att göra timelapsefilmer.

Kameran har både NFC och wifi vilket gör att du snabbt kan föra över dina bilder till en smartphone eller en surfplatta.

P900 kommer att finnas till salu den 19 mars och kommer då att kosta 6390 kronor.