Prylnyhet

Nya och uppdaterade vidvinklar från Samyang

[{"msrc":"https:\/\/www.kamerabild.se\/sites\/kamerabild.se\/files\/styles\/article_image\/public\/field\/image\/samyang12-and-8mmwebtop.jpg?itok=BNwShS_a","src":"https:\/\/www.kamerabild.se\/sites\/kamerabild.se\/files\/styles\/article_image\/public\/field\/image\/samyang12-and-8mmwebtop.jpg?itok=BNwShS_a","osrc":"https:\/\/www.kamerabild.se\/sites\/kamerabild.se\/files\/field\/image\/samyang12-and-8mmwebtop.jpg","besk":"https:\/\/www.kamerabild.se\/sites\/kamerabild.se\/files\/styles\/horizontal-teaser-image\/public\/field\/image\/samyang12-and-8mmwebtop.jpg?itok=gkZhRRZH","w":"856","h":"316","title":"12mm f\/2, 10mm f\/2,8 och 8mm f\/2,8. Notera att 12mm f\/2 \u00e4r m\u00e4rkt "Rokinon" vilket \u00e4r ett av de andra namnen som Samyang s\u00e4ljs under, men konstruktionen \u00e4r den samma oavsett namnet p\u00e5 objektivet. "}]
12mm f/2, 10mm f/2,8 och 8mm f/2,8. Notera att 12mm f/2 är märkt "Rokinon" vilket är ett av de andra namnen som Samyang säljs under, men konstruktionen är den samma oavsett namnet på objektivet.

Samyang har lanserat ett helt nytt vidvinkelobjektiv, ett som visats tidigare och en uppdatering av ett gammalt. Alla tre spelar i den ultravidvinkliga ligan och alla tre finns som alternativ för spegellösa kameror.

Rykten på nätet hade talat om att Samyang skulle lansera objektiv med autofokus, de som bespetsat sig på dem är nog besvikna. Istället kommer ett nytt objektiv och två uppdaterade eller tidigare lanserade.

Det nya obektivet i gänget är 12mm f/2 NCS CS, som kommer med fattningar för både kameror med mft-sensorer och för aps-c. Objektivet har också fått den nya ytbehandlingen NCS som först annonserades med 10mm f/2,8 ED AS NCS CS. 12mm f/2 kommer i fattningar för Sony E, Canon M, Fujifilm X, Micro fourt thirds och Samsung NX. Som synes är det alltså helt anpassat för spegellösa kameror och enligt tillverkaren ska det fungera på kameror med väldigt hög upplösning.

Samyang har tidigare annonserat ett ultravidvinkligt objektiv, 10mm f/2,8 ED AS NCS CS. Nu berättar man att det kommer att finnas tillgängligt inom kort. Objektivet kommer att finnas tillgängligt både för spegellösa och DSLR.

Utöver dessa två har man även uppdaterat den äldre 8mm fisheye för att bättre fungera med videofilning. Det innebär att man gett den tandade ringar för bländar- och fokusringar.

12mm f/2 kommer att kosta runt 400 dollar, 8mm f/2,8 runt 350 dollar medan 10mm f/2,8 kommer att kosta runt 530 dollar. Alla tre verkar dyka upp på marknaden under april.