Nyhet

Nya Pocketwizard Plus III är billigare och bättre

Snabbare serietagning, länge räckvidd och en display är några av nyheterna i de nya radiosändarna. De har dessutom sänkt priset.

De nya toppmodellerna från bland annat Canon och Nikon har fått rejäla hastigheter vad gäller bilder per sekund. För att hänga med har PocketWizard lagt på en rem i sina nya Plus III, serietagningen ska kunna trigga upp till 14,5 bilder per sekund. Då gäller det bara att ha blixter som klarar av att ladda om lika fort. Plus III kan liksom tidigare modeller användas för att trigga både blixtar och kameror.

En annan nyhet med Plus III är lcd-displayen på sändaren. Den visar vilka de olika inställningarna och gör det lättare att hålla ordning på de justeringar man gör. Sändaren kan även, likt sin föregångare, dela in blixtar och kameror i fyra grupper och man kan sedan välja när man ska trigga en enskild grupp eller alla på en gång.

Enligt Pocketwizard själva ska maxavståndet ha ökat, under idealiska föhållanden ska de nå ändå upp till 500 meter. Med rätt sladdar kan man också använda Plus III för att få en fjärrstyrd kamera att spegla avtryckarkameran. När du trycker ner avtrycket halvvägs på kameran du har i handen så fokuserar den fjärrstyrda kameran och när du trycker ner avtryckaren helt kommer både kameran i din hand och den fjärrstyrda att exponera. Detta kräver dock en specialsladd som är specifik för din kamera, sladdarna finns inte till alla kameror så kontrollera detta innan köp. Antalet valbara kanaler har ökats från 4 till 32.

Plus III är kompatibel med alla äldre versioner av Pocketwizard.

Det amerikanska priset hamnar på 139 dollar, vilket är 30 dollar mindre än Plus II. Räknar man om det till svenska kronor kommer Plus III att kosta runt 920 kronor, men det svenska priset hamnar sannolikt någonstans strax över 1000 kronor.