Prylnyhet

Nya Profoto OCF II-tillbehör får bättre fäste

Färgfilter- och rasterhållare.
Den nya OCF II Barndoor (skärmklaffar)
Färgfilter- och rasterhållare med raster monterat.
Den nya snooten av gummi kan fällas ihop för att ta mindre plats vi transport.

Den svenska blixttillverkaren förnyar nu tillbehörsserien till sina små batteriblixtar. De nya prylarna får bland annat ett förbättrat fäste.

Profoto har lanserat en andra generations tillbehör till sina små batteriblixtar. Den nya serien tillbehör kallas, logiskt nog, OCF II och består av en snoot, skärmklaffar, en gel och rasterhållare samt en ny färgfilterring. Den största förändringen ligger i hur dessa fästs på blixtarna. Tidigare var det ett hårt fäste som snäpptes fast på blixthuvudet. Enkelt, men konstruktionen var måhända lite skörare än den nya.

Den nya snooten kan fällas samman för smidigare transport.

Det nya fästet består istället av en gummerad del av ljusformaren och en spännfunktion i form av ett knäppe i metall som när det stängs komrimerar en metallring som låser gummidelen mot blixthuvudet. Med andra ord är det ett liknande fäste som tillbehören till deras fullstora blixtar har.

Den nya snooten har också fått en annan konstruktion då den nu är gjord av gummi och kan kollapsa för att ta mindre plats vid transport. Den nya OCF II Gel ring består av två delar som kan tas isär och sedan kan du klippa ut ett färgfilter ur ett filterark som du väljer själv och sedan snäpper du ihop de två ringarna och fäster ringen med gel och raster-hållaren.

Priserna för dessa hamnar på 690 kronor för Gel ring, 990 kronor för den nya gel/rasterhållaren, 1990 kronor för OCF II Skärmklaffar, 990 kronor för den nya snooten och från 690 kronor för de färdiga färgfiltren och rastren.