Prylnyhet

Nytt annorlunda makroobjektiv: Laowa 24mm f/14 2x Macro Probe

Laowa nya makroobjektiv är verkligen något som sticker ut när det gäller utseende. Det långa smala objektivet är speciellt designat för att göra det möjligt att komma nära objektet utan att samtidigt skrämma bort det.

Laowa 24mm f/14 2x Macro Probe är något så ovanligt som en makrovidvinkel. Med enbrännviddpå 24 millimeter så skapar den möjlighet att ta makrobilder med långt skärpedjup. Vilket annars är en begränsning med makroobjektiv. Bildvinkeln som är på 84,1° skapar även annorlunda bilder med en speciell närvaro.

En negativ sak med objektivet är den maximala bländaren.Konstruktionengör det inte möjligt att ha en största bländare på större än f/14.Längst ute på objektivet finns också en LED-belysning, som kan lysa up motivet om det är på ett mörkt ställe. Vilket säkert kommerväl tillpass på grund av objektivets ljusstyrka. Man kommer nog även behöva gå upp en del i ISO vid mörkare väder.

Annorlunda design

Objektivet är 40 centimeter långt och har ett arbetsavstånd på bara två centimeter vid närgränsen, vilket motsvarar en avbildningsskala på 2:1. Det gör det möjligt att ta annorlunda makrobilder och Laowa hävdar att det är "of the most game-changing macro lenses on the market today".

Fotografera i trånga utrymmen

Designen gör det möjligt att både komma nära objektet utan att man fysiskt behöva vara så nära. Samtidigt är det möjligt att sticka in objektivet i trånga utrymmen och mellan exempelvis bladverk, eller till och med ner undervattnet– då objektivets nederdel är vattentätt.

Objektivet kommer att finas tillgängligt med Canon EF, Nikon F, och Sony FE-fattning. Det kommer att börja säljas i september till ett pris av 1499 dollar (motsvarande ungefär 13 200 kronor).