Nyhet

Nytt vidvinkelobjektiv till Pentax 645D

Vädertätat med snabb och tyst autofokus, kan det vara något för mellanformatsfotografen som utsätter sin utrustning för vädrets makter. Pentax DA645 25mm F4AL [IF] SDM AW kommer till våren och har med sig en ganska saftig prislapp. Nytt vidvinkelobjektiv till Pentax 645D

Det är inte helt vanligt med mellanformatssystem med vädertätning. Pentax 645D är ett av dem, systemet utökas nu med en vidvinkel på 25mm som motsvarar 19,5 mm på en småbildskamera. Det gör det till det mest vidvinkliga objektivet som är helt kompatibelt med 645D.

Obejktivet har en instickshållare för filter. I denna kan man montera ett polarisationsfilter som finns som tillbehör och med hjälp av ett hjul utanpåobjektivet justera filteret så som man vill ha det. Likt många andra Pentaxbjektiv har det Quick-Shift, vilket innebär att man utan omställning kan går direkt från autofokus till att vrida på fokusringen manuellt.

Pentax DA645 25mm F4AL [IF] SDM AW kommer att finnas att köpa i handlen i maj och prislappen kommer att hamna på 42565 kronor.