programvara

ON1 Photo Raw 2022 kan köra Photoshop-plugins

Photoshopkonkurrenten Photo Raw 2022 har fått flera nya funktioner och kan nu bland annat använda sig av Photoshop plugins vilket ger användaren möjlighet att expandera programmets funktionalitet.

Mjukvaruföretaget ON1 har just lanserat sin nya version av bildredigeringsprogramet Photo Raw, som får tilläggsnamnet 2022. Programmet är tänkt att klara av alla dina bildbehandlingsbehov i form av organisering, råkonvertering, kunna redigera med olika lager och lägga till effekter, något som även tidigare versioner klarat av. Det som är nytt för årets upplaga är bland annat att det nu är kompatibelt med plug-inprogram för Photoshop, vilket öppnar upp för ett större utbud av funktioner utöver det som redan finns i programmet.

Tidigare har ON1 lanserat en ny brusreducering som en separat plugin. NoNoise AI, som den nya brusreduceringen heter, är nu integrerad direkt i programmet som en del av ditt arbetsflöde.

Den nya brusreduceringen NoNosie AI är nu helt integrerad i programmet istället för att vara en separat plugin.

Photo Raw 2022 får också ett nytt verktyg som kan byta ut himlar i dina bilder, Sky swap AI. Som synes på namnet är också denna funktion baserad på AI och använder sig av automatisk maskningsteknik för att identifiera och byta ut din himmel. Du kan själva redigera masken om det skulle vara så att programmet inte gjort ett tillräckligt bra jobb. Funktionen kan användas även om du bara vill justera himlen eller lägga på effekter.

Om du gör timelapsefilmer kan Photo Raw 2022 hjälpa dig med det också. Du kan välja ut vilka bilder som ska utgöra din timelapsefilm och redigera alla bilder samtidigt. Funktionen har också möjlighet att, utöver vanliga redigeringsverktyg,ta bort flimmer.

Exportdelen i programmet ska också vara helt ny, det sägs inte så mycket om funktionaliteten, mer än att den nya exportdelen är helt nykonstruerad och utgår ifrån över 100 förslag som de fick från sina användare.

Programmet släpps senare i september och för nya kunder blir priset 99,99 dollar, om du redan har en version av programmet så kostar en uppgradering 79,99 dollar (860 respektive 690 kronor). Det finns även en prenumerationstjänst där du kan betala åtta dollar i månaden eller 90 dollar per år (70 respektive 775 kronor), då inkluderas programmet, molnlagring, alla plugins och Photo Raw till mobilen.