Nyhet

Paint Shop Pro fortsätter att flirta med nybörjarna

I Corel Paint Shop Pro Photo XI kan gröngölingar utföra nya avancerade åtgärder med bara ett fåtal musklick. För gamla bildbehandlingsrävar finns det dock inte mycket nytt som får det att vattnas i munnen.

Publicerad

Inte bara för nybörjaren

Sammanfattningsvis kan man konstatera att Corels fortsatta satsning på nybörjarna har fallit väl ut. Den stora inlärningströskel som de flesta program brottas med är kraftigt nedhyvlad. Har du aldrig sysslat med bildredigering tidigare tycker jag att Paint Shop Pro xi är ett jättebra köp. Dessutom är ju priset på en dryg tusenlapp väldigt sympatiskt.

Men missförstå mig inte nu. Som helhet betraktat är Paint Shop Pro ett riktigt bra program, oavsett vilken nivå du befinner dig på, ett av de bästa på marknaden. De allra flesta verktyg du kan tänkas behöva för avancerad bildbehandling finns där. Det är just nyheterna i version XI jag inte tror kan få de mer erfarna att slå kullerbyttor av glädje, framför allt för att de nya funktionerna åstadkommer sådant som de duktiga bildbehandlarna redan kan. Visst finns det genvägar nu men samtidigt minskar flexibiliteten och resultatet blir ibland lidande. Är du en erfaren användare av Paint Shop Pro behöver du alltså knappast gråta dig till sömns om du inte uppgraderar.

För att läsa hela Anders Jensens test, klicka på länken nedan (pdf).