Prylnyhet

Panasonic Lumix GH6 under utveckling

Panasonic avslöjar nu att Lumix GH6 är under utveckling, tillsammans med ett nytt objektiv, Leica DG 25-50mm f/1,7.

I samband med släppet av nya Pansonic GH5 Mark II som riktar in sig mot streaming och livevideo på sociala medier, släpper Panasonic även information om sin kommande kamera Lumix GH6 som är under utveckling, tillsammans medLeica DG 25-50mm f/1,7.

Informationen Panasonic delar med sig av är inte så gedigen som vid ett riktigt produktsläpp, utan vi får nöja oss med några få specifikationer för vad som kommer finnas i den nya modellen.

Lumix GH

Det vi vet är att kommande Lumix GH6 är det nya GH-flaggskeppet som bygger på tekniken från GH5, men med en del förbättringar. Bland annat kommer GH6 få en ny snabbare sensor och tillhörande ny, snabbare bildprocessor. Upplösning eller andra specifikationer finns ännu inte.

På video-sidan får vi reda på desto fler specifikationer: möjlighet till video i 4:2:2 10 bit DCI 4K/60p, och ingen begränsning i inspelnignstid. Det ska också gå att spela in10-bitars 4K/120p HFR/VFR höghastighetsfilm, samt10-bitars 5,7K/60p video. GH6 ska även få fler lägen för fotografering/filmning samt assistentfunktioner.

En annan sak som Panasonic nämner kring GH6 är också möjligheten att distribuera oredigerat material som klart, exakt hur och vad detta innebär återstår att se.

Samtidigt avslöjar Pansonic även att det har ett nytt objektiv på gång, Leica DG 25-50mm f/1,7, som fyller ut spannet tillsammans med Leica DG 10–25mm f/1,7 som släpptes 2018. Objektivet ska vara ett av flera MFT-objektiv som är på väg för att matcha just GH6.

Exakt när nya Panasonic Lumix GH6 kommer att släppas är ännu inte avslöjat.