Fotografer

Paul Hansen är världens bästa pressfotograf – igen

Paul Hansen är för andra gången utnämnd till årets fotograf i fototävlingen Pictures of the year international.

Den svenska pressfotografen Paul Hansen har utsetts till årets fotograf i den internationella fototävlingen Pictures of the year international. Fotografer från hela världen deltar i tävlingen med över 70 000 bilder.

Paul Hansen är fotograf på Dagens Nyheter och har vunnit titeln Årets pressfotograf i Sverige hela sju gånger. Även internationellt prisas han och vann nu för andra gången utmärkelsen Photographer of the year inom kategorin nyhetsmedier. Första gången var 2010.

Bilderna han vinner med är bland annat från DN:s reportage om en överlevande flicka från massakern på Utøya. Paul Hansen deltog även med bilder från Gaza, Afghanistan och från katastrofen i Haiti.

– DN lägger mycket resurser på egna, stora reportage både i Sverige och utomlands. Vi prioriterar foto, och jag vill rikta ett tack till reportrarna jag gjort jobben med som har haft tålamod när jag säger ”bara en bild till” och springer i väg, säger Paul Hansen till DN.

Tävlingen Pictures of the year international har prisat fotografer sedan 1944 och i år bestod juryn av bland annat bildchefer på stora nyhets­byråer som AP. Tävlingen pågår fortfarande och bland annat återstår att utse årets fotograf inom kategorin frilans.

Här kan du se Paul Hansens vinnande bilder.