Prylnyhet

Pekskärm och bildstabilisering i nya Ricoh GR III

Den nya Ricoh GR III får en ny sensor vilket ger bättre autofokus. Den utrustas även med pekskärm, bildstabilisering och ett nytt objektiv.

Ricoh GR har varit en populär serie kompaktkameror som nu är inne på sin tredje generation. Nu får den sin största uppgradering på länge. Bland annat får den en helt ny sensor på 24 megapixlar som även har fasdetekterande pixlar och kameran får således även en ny autofokus. Storleken på sensorn är fortfarande aps-c. GR III får även treaxlig bildstabilisering. Liksom i Ricohs Pentaxkameror får GR III även möjligheten att använda bildstabiliseringen för att simulera ett lågpassfilter, vilket sensorn saknar.

Det fasta objektivet är även det nydesignat och brännvidden är fortfarande 28 millimeter med en bländare på f/2,8. Kameran har även fått en pekskärm på baksidan för att ge snabb tillgång till vissa funktioner. Närgränsen har förbättrats från tio centimeter ner till sex centimeter och videofunktionen har fått en uppgradering från 1080/30p till att nu kunna leverera 1080/60p.

Ricoh GR III kommer att börja levereras tidigt 2019, vad priset hamnar på vet vi ännu inte.