Prylnyhet

Pentax K-S2 – med Wifi och NFC

K-S2 kommer i bland annat svart/orange.
Nya Pentax DA L 18-50mm F/4-5,6 DC WR RE
Nya blixten Pentax AF 201 FG

K-S2 stoltserar som första Pentax-DSLR med trådlös överföring via wifi och NFC. Den har också ärvt många egenskaper från toppmodellen K-3.

Ricoh lanserar K-S2 som en ny kamera, inte som en ersättare till K-S1, även om namnet antyder ett vist släktskap. Kameran har en aps-c-sesnor med 20,12 megapixels upplösning. Den har dock gått ifrån K-S1:s blinkande lampor och mer futuristiska design. Skärmen är numera vikbar. Likt K-50 och K-3 är kameran vädertätad vilket gör att den står ut med elementens påverkan. K-S2 har även bildstabilisering och saknar lågpassfilter, men kan simulera effekten med hjälp av bildstabiliseringen. ISO går att skruva upp till 51200.

Det nyaste tillskottet i kameran är wifi och NFC som är två nya funktioner i Pentaxs DSLR-serie. Filning sker i full HD.

Till kameran kommer även två nya tillbehör, ett kompakt normalobjektiv, 18-50 f/4-5,6 DC WR ER, och en ny liten blixt, AF 201 FG. Objektivet ska vara det minsta i sin klass och även blixten är kompakt. Båda tillbehören är vädertätade.

Prylarna kommer ut på marknaden i april och kostar 7495 kronor i kit med den nya zoomen. Vill du bara ha zoomen kostar den 2835 kronor. Den nya blixten hamnar på 1699 kronor.