Nyhet

Photography Simulator – nytt datorspel för fotografer

Välj utrustning, vandra runt i vildmarken, komponera dina bilder – och sälj resultatet dyrt. Så är kommande datorspelet "Photography Simulator" uppbyggt.

Att bege sig ut i vildmarken för att hitta rätt bilder är oftast ett mödosamt arbete. Nu har speltillverkaren Madnetic Games skapat spelet "Photography Simulator" som låter dig sitta kvar hemma på skrivbordet samtidigt som du kan fotografera.

I spelet väljer du utrustning du ska ta med dig ut i fält, med möjlighet att välja både kamera, objektiv, drönare och annat som behövs för färden. Konceptet bygger på att du som spelare ska bygga upp en karriär genom att bege dig ut och fotografera djuren i vildmarken, för att sedan sälja bilderna. När du sedan drar in pengar till din verksamhet kan du uppgradera din utrustning – för att kunna ta ännu bättre och svårare bilder.

För att bilderna ska bli bra måste så klart du som spelare bemästra de manuella färdigheteterna med att ställa in kameran på rätt exponering och fokus.

Photography Simulator är ännu ej släppt, men kommer att släppas på gamingplattformen Steam. För att spela krävs en PC med Windows 10 och 8 GB RAM.