programvara

Photoshop Elements 2018 väljer ut dina bästa bilder

Med hjälp av algoritmer kan Photoshop Elements 2018 välja ut de bästa bilderna åt dig, du kan även öppna stängda ögon och göra flera automatiska förändringar i bilderna.

Liksom med Photoshop går nu Photoshop Elements över till att inte längre ha ordningsnummer i namnet utan istället årtal. Den nya versionen heter således Photoshop Elements 2018.

De stora nyheterna som Adobe gärna trycker på är att man nu kan låta programmet välja ut vilka bilder som är bäst (samt organisera dina bilder). Har du ett par hundra bilder kan du låta programmet, med hjälp av nya algoritmer, plocka fram ett valfritt antal bilder som mjukvaran anser vara bäst. Om du har samma åsikter som algoritmerna kommer du inte behöva spendera en massa tid på att välja ut bilder längre.

Byta ut bakgrunden

En annan nyhet är det som kallas Automatic selection som är en väldigt enkel teknik som hjälper dig att göra markeringar i bilderna för att till exempel byta bakgrund eller liknande.

Att ta ett snyggt grupporträtt är inte helt lätt. En av svårigheterna är att få alla att öppna ögonen samtidigt. Men det kan Photoshop Elements hjälpa dig med nu. Programmet kan plocka öppna ögon från en annan bild och montera in i en bild där en person har ögonen stängda. Det görs genom att du väljer två bilder, en där personen har ögonen öppna och en där ögonen är stängda.

Photoshop Elements 2018 kostar ungefär 1000 kronor om du vill köpa det ensamt, väljer du att även köpa Premiere Elements 2018 kostar det ungefär 1500 kronor för de båda programmen.