programvara

Photoshop Streaming körs i din webbläsare

Adobe fortsätter att utveckla sina programvaror. Just nu betatestas en ny version av Photoshop som körs direkt i din webbläsare – utan att du installerar något på din dator.

Det Photoshop som körs från molnet via webbläsaren Chrome på din Windows-dator (eller från Chromebook) behöver inte laddas ned för att kunna användas. Istället når man programmet via webben, och det går att öppna, spara, exportera och återskapa filer from ditt GoogleDrive-konto.

Photoshop i din webbläsare – på en Chromebook.
Photoshop i din webbläsare – på en Chromebook.

Enligt Adobe själva krävs just nu en dator med Windows 7 eller 8, ledigt hårddiskutrymme på 350 megabyte, samt 512 megabyte ramminne., även om det i skarp version även kommer finnas tillgängligt för Mac OS-X.

Photoshop Streaming körs i en virtuell miljö, vilket innebär att det krävs en uppkoppling på 5 megabit för att få en fördröjning på max 250 millisekunder på skärmuppdateringen.

Just nu finns Photoshop Streaming endast tillgänglig för betatestare i Nordamerika, då för de som ingår i Adobes utbildningsprogram. Det finns ännu ingen information om när PS Streaming kommer att finnas tillgänglig för allmänheten.

Enligt Adobe själva kommer Photoshop Streaming inte ersätta den klassiska desktop-varianten som laddas hem och installeras lokalt på datorn.